BİLİNÇLİ RÜYA GÖRMENİN YOLLARI

Projeksiyonların uyanıkken de, yaşanabileceğine inanın ve bunu isteyin. Kendinize “Ben projekte edeceğim.” ve “Nasıl projekte olunacağını öğreneceğim?” telkinlerini yapın. Kendinizin daha farklı olabileceğine inanmalısınız. İnatla ısrar ederek daha geniş sularda yüzmelisiniz. İki önemli şey var; ilki kendinize itiraf edin ki, astral çıkış gerçek bir olaydır. Kendinize önem verin, dış etki ve telkinlere uzak kalın, bir kuşkucu sizi engelleyebilir. Düşüncelerinizi açmayı öğrenin, gözlerinizi kapayın ve önünüzde bir havuz olduğunu projekte edin ve düşüncelerinizin havuza aktığını düşleyin. İkincisi isteğin gücünü toplayın, bu gerçek bir istek olmalı, unutmayın ki istek, insan ilişkilerinin ve yetilerinin en önemli ve güçlü yönüdür. Okült öğretiler size isteklerinizi nasıl kontrol edeceğinizi öğretebilir, bunun için ritüelistik majiye yönelebilirsiniz. Muhakkak çabalarınızın ardına güçlü ve yoğun bir istek gücünü koymalısınız.

Bu duygu ya da gereklilik bir uzay aracını iten rokete benzetilebilir. İstek gücü çabalarınıza, ekstra güç katabilir, doğrulanmış veya doğru bir istek çabalarınızdaki başarıları ve başarısızlıkları gösterecektir. Rüyaların kullanılması astral yolculuğun kalbidir; gerek astral yolculuklar, gerekse berrak rüyalar, uyanık yaşamımızı bilinçlendirirler ve anlamlandırırlar. Örneğin, rüyanızda, tanımadığınız birini görebilirsiniz veya bildiğiniz bir yerde olabilirsiniz ama farklar vardır yani rüyanızda kendinizi evinizde görebilirsiniz ama mobilyalar başkadır veya ev sizin evinizdir ama içi tamamen başkadır. Bir başka rüyada uçan veya konuşan hayvanlar görebilirsiniz. Bütün bunlar dünya yaşamınızda olmayan şeylerdir. İşte bu garipliklerin cevabı; Bütün bunları siz istiyorsunuz; rüyalarınızda ortaya çıkan gariplikleri kullanabilirsiniz ve unutmayın ki bu gariplikler size rüya evreninde bulunduğunuzu anımsatırlar. Bunun için vardırlar, normal dünyadan farklı bir boyutta olduğunuzu ancak böyle algılayabilirsiniz.

Rüyalarınızı hatırlayın

Eğer uygun şeyleri yapar, gerekli eksersizleri sık sık yaparsanız bilinçli rüya görebilirsiniz. Örneğin, istediğiniz rüyayı görmeyi veya rüya görürken rüyada olduğunuzu farketmeyi ve rüyanızı koşullandırmayı öğrenebilirsiniz. Bu metod ile  rüya evreninizle, günlük uyanık yaşamınız arasında ilişki kurabilir ve yorumlar yapabilirsiniz. Hatta bir günlük tutarak, “Berrak Rüya” görmeye hazırlanabilir ve daha da ötede astral çıkış yani fiziki bedenden ayrılma deneyimini yaşayabilirsiniz.

Öncelikle bir rüya günlüğünüz olmalı ve hatırladığınız her rüyayı tarihi ile beraber detaylarını unutmadan hemen yazmalısınız. Sabah uyandığınızda, daha yataktayken bunu yapın; uyanınca kendinizi rahatlatın ve rüyanıza konsantre olun, diğer düşünceleri kafanızdan uzaklaştırın. Dışardan gelen etkileri engelleyin. Aniden uyandığınızda ilk aklınıza gelen şey günlük düşüncelerdir, bunu yapmayın ve kendinize yasaklayın. Ne şekilde uyanırsak uyanalım, gece boyunca gördüğümüz rüyaların izleri muhakkak bilinçaltımızda saklıdır.

Yeterince konsantre olursanız, bunların bazıları bilinç üstüne çıkmaya başlar ve anımsamaya başlarsınız. Yeterince deneyim kazanıldıktan sonra, hatırlama blokları büyür ve rüyalarınızın büyük kısmını otomatikman hatırlarsınız. Eksersizler belleğinizi güçlendireceğinden uyanık kişiliğinizle, rüya kişiliğiniz arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirecektir. Önemli olan yansıtma yani projeksiyondur, yapacağınız veya kabul edeceğiniz şey rüya projeksiyonlarını fiziki dünyaya yansıtabilmektir. Eğer bu düşünce sizi rahatsız ediyorsa, kabulünüzü değiştirin ve bilinçaltınızın ortaya çıkması için kendinize telkin yapın.

Ne rüya görmek istiyorsunuz? Siz seçin…

Projeksiyonlar düşüncenize akacaktır ama bunu engellemeyin ve izin verin; kendinizi hatırlamaya zorlamayın; zorlamalar değişimler getirir. O kadar çok şey anımsayacaksınız ki, siz de şaşıracaksınız. Bu gerekli disiplin çok başarılı olacak ve astral projeksiyonu sağlayacaktır. Yanlız şuna dikkat edin, projeksiyonlar güncel yaşamınıza geçmemeli veya yer edinmemelidir. Çok hoşunuza giden veya seveceğiniz projeksiyonlar olabilir ama yazdıktan sonra onların etkisinde kalmamalısınız. Önemli olan alışkanlık kazanmak ve fiziki dünya ile rüya dünyası arasında sağlıklı ilişkiyi oluşturabilmektir. Görmek istediğiniz görüntü ile, gördüğünüz rüya arasındaki uyum önemlidir; sonuçta gece nelerin olduğunu öğreneceksiniz.

Kişisel egsersizler Bellek gücünüzü arttırmak ve rüya ile uyanıklık halleri arasındaki ilişkiyi güçlendirecektir. Kişisel eksersizlerin temel tekniği, “berrak rüya” görebilmek üzerinedir. Aslında, benzer teknikleri öğreten kitaplar satılmaktadır, bunlardan astral projeksiyon tekniklerini dahi öğrenebilirsiniz fakat çok farklı tekniklerin öğretilmesi tehlikeli olabilir ve ruhsal sağlığınız zarar görebilir.

Eksersizlerin anlamı düşüncelerinize bitki ekmek gibidir. Bu düşüncenin altında uzun süre saklanan düşüncenin yani güçlü bir arzunun sonunda gerçekleşeceği yaklaşımı bulunur.

Kendinizi şu iki kurala inandırın;
a) Siz berrak rüya görebilirsiniz.
b) Rüyanızda berraklığı sağlayacak, ipucunu bulabilirsiniz. Peki bu nasıl olacak? Kendinizi projekte olayı için ikna edin, bu çoğumuzda kendiliğinden oluşur, eksersiz size güçlü isteklerin gerçeğe dönüşmesi sonucunu getirecektir. Scott Rogo´nun “Bedeni terkederken/Leaving the Body” adlı kitabında buna “İstek Metodu” denmektedir ve temelde bu metod “Yram” adlı bir astral projeksiyondur.

Kaynak: bilinmeyen.com