ROSWELL UFO KAZASININ PERDE ARKASI ve MEDYUMLAR

3-4 Temmuz 1947 tarihlerinde New Meksiko’nun Roswell kasabasına düşen ve parçalanan UFO olayı modern UFO araştırmalarının da başlangıç noktası oldu.

Dünya dışı bir hava aracının hangi koşullarda atmosfere girdiği ve yere çakıldığı hakkında pek de fazla bir açıklama yapılamadı. UFO kaza mı yapmıştı yoksa düşürüldü mü? Her şey şanssız bir rastlantıdan mı ibaretti?

Aslında bütün bu olasılıkların hepsi de doğru sayılırdı. İkinci Dünya Savaşı sonrası soğuk savaş döneminde hükümet ajanları artık metafizik güçleri kullanarak karşı taraftan bilgi almaya çalışıyordu. Ve bu amaçla telepati, telekinezi, durugörü, uzaktan görü gibi yöntemler kullanılmaya başlandı. Ve Roswell UFO kazasını tetikleyen nedenlerden biri de buydu.

NAZİ UZAY ARAŞTIRMALARI MERCEK ALTINDA

1947 yılında Nazi bilim adamlarının çalışmaları özellikle de UFO ve uzaya tönelik olanları incelemek amacıyla bir grup kuruldu: “The Watch”. Kurucuları arasında Wiston Churhcill ve Franklin Roosevelt de vardı. Onlara bilim adamları, askeri personel ve bir de din adamı olmak üzere toplam 13 kişi eşlik ediyordu. Fizik ötesi sınırları aşarak psişik güçleri kullanacak ve karşı tarafın planlarını öğreneceklerdi, çalışmalar başladı.

Franklin Roosevelt ve Winston Churhchill

UFO KAZASININ GERÇEK NEDENİ

Kaza Temmuz ayında gerçekleşmiş olsa da, buna götüren nedenler ve çalışmalar Mart 1947’de başladı. Resmi çalışmalar yapan bir gurup ileri telepatik deneyler yapıyordu.

17 Mart 1947, Oregon:
Psişik ve telepatik amaçlı bir deney yapıldı. Denekler New England’da bulunan diğer gurupla
Telepatik olarak iletişime geçecekti. Ancak beklenmeyen bir şey oldu  ve 13 saniye süre ile Dünya Dışı bir zeka ile telepatik bağ kuruldu.

  • 1 Temmuz 1947, New Mexico – White Sands hava üssü:
    V-2 füzelerinin uçuşu izlenirken, radarda dünyaya ait olmayan, kontrollü yöneltildiği anlaşılan bir cisim görüldü.
  • 2 Temmuz 1947, New Mexico – White Sands hava üssü:
    General Martin Scallon yabancı cismin 24 saat takibe alınması emrini verdi. The Watch birimi olayı haber aldı.
  • 3 Temmuz, 1947:
    The Watch birimi iki seçenek üzerinde durdu. İlki 17 Mart’ta elde ettikleri bilgiye dayanarak bu Dünya Dışı zeka ile telepatik iletişim kuracaklardı. Tamamen barışçı ve bilgi almaya yönelik bir iletişim olmasını istediler. Gurubun geri kalanı ziyaretçilerin tehlikeli olabileceğine inanıyordu. UFO’yu düşürüp o şekilde bilgi almak istediler.
    Uzun süren tartışmalardan sonra barışçı bir yol izlemeye karar verdiler. Böylece «Dove Operasyonu» doğdu. New Mexico çölünde telepatik iletişime girecek ekip yerleştirildi. Diğer ekipse herhangi bir tehlikeye karşı silahlı hazır bekliyordu.
  • 4 Temmuz 1947:
    Gece saat 21:18 civarında Dove ekibi medyumları UFO ile telepatik temas kurdu. Cisimdekiler mesajı aldılar, ve hareketsiz hale geçtiler.

Nereden geldiği halde bilinmeyen bir emirle silahlı ekip V-2 roketini cisme fırlattı. Cisim hasar almasına rağmen büyük bir hızla olduğu yerden yükseldi ancak bir süre sonra yere çakıldı.

Telepatik iletişim kuran medyumlardan ikisi kalp krizi ve beyin kanaması nedeniyle öldü. Üçüncü medyum kendiliğinden alev aldı. Dördüncü medyum sürekli Katatonik hale geçti.

Dove Operasyonu üyeleri gurubun geri kalanından ayrılıp Aegis adlı yeni bir birim kurdular.

Silahlı ekip de New Mexico’da kurulan bir yeraltı askeri üssünde gizli çalışmalara başladı.

Aegis ve yeni kurulan CIA ortak çalıştılar. Bu arada NAZI bilim adamları zihin kontrol programlarını askeri birimlerde uygulamaya başladılar. İlaçlar – cerrahi uygulama – ipnoz – elektromanyetik dalgalar kullanılıyordu.

MKULTRA oluşumu başladı. Parapsikoloji ve psişik yetenekler özellikle askeri alanda kullanılıyordu.

FARAH YURDÖZÜ