GİZEMLİ UZAY NESNESİ OUMUAMUA KAYBOLDU

2017’de ilk keşfedildiğinde asteroit veya kuyruklu yıldız olarak tanımlanan garip cisim ‘Oumuamua’ ortadan kayboldu. Bilim insanlarının hesaplamalarına göre Oumuamua olması gereken yerde tespit edilemedi. (Fotoğraflar: NASA)

2017’de ilk keşfedildiğinde asteroit veya kuyruklu  yıldız olarak tanımlanan cisim, çarptığı güneş sistemiyle yer çekimsel bağlantısının olmadığı anlaşılınca gezegen sistemi dışından gelen ilk uzay nesnesi olarak sınıflandırılmıştı.  Gök cisminin ismi Hawaii dilinde “uzaktan gelen ve Yer’e ilk kez ulaşan ziyaretçi” anlamına gelen bir sözcüktür.

Bilim insanları tarafından Spitzer uzay kızılötesi teleskobunun IRAC kamerası, Oumuamua’nın olması gereken yere, cismin geçen sene görülüşünün yıl dönümünde gönderildi. Ekim ayının sonunda gerçekleştirilen 30 saatlik sürekli gözlem sonuç vermedi.

Bu durum üzerine, Harvard Üniversitesi’nden iki araştırmacı ‘Oumuamua’nın uzaylılar tarafından gönderilen bir uzay aracı olma olasılığının arttığını’ açıkladı. Gözlemin yapıldığı yerde toz ve gaz da tespit edilemezken bunun Oumuamua’nın daha önce iddia edildiği gibi bir kuyruklu yıldız  olmadığı hipotezini doğruladığı belirtildi. Aksi takdirde kızılötesi bir sinyal alınacağı kaydedildi.
 
Astronom Avi Loeb Güneş Sistemi’nden uzaklaşan cisimle ilgili, “Oumuamua’ya dair daha fazla bilgiye ulaşmamız zor olacak çünkü cismin hızını yakalayacak teknolojiye sahip değiliz” dedi.
 
 
Dünya Dışı uygarlık ve UFO araştırmacıları cismin devasa bir uzay gemisi olduğunu görüşündeydiler. Hatta yıllar önce yine bu çevrelerde şu bilgi verilmişti:
 
“Gezegenimize yaklaşan sayısız uzay gemisi var. Ama hiç biri yaklaşık 75.000 kilometre kare alanı kaplayan gemi ile kıyaslanamaz. Devasa büyüklükte ve çok sayıda uzaylı taşıdığı için diğer gemiler gibi ışık hızının üzerinde yol alamıyor. Bu araç 1989 yaz aylarında gezegenimize yaklaştı ve bir gurup Reptilian yani Sürüngenimsi uzaylıyı Dünya’ya bırakarak Draco takımyıldızına yöneldi. Geri dönüş tarihi olarak 2020 veriliyor. Hubble Teleskopları bu geri dönüşü izlemekle görevlendirildi. Şu anda yeraltı askeri üslerinde yaşayan uzaylılar var.
Dünya Dışı varlıklar kendi ölmekte olan gezegenlerindeki ırkı en çabuk şekilde Dünya’ya nakletmeye çalışıyorlar.” 

Acaba bahsedilen uzay gemisi iki yıl önce kendini gösteren ve aniden ortadan kaybolan Oumuamua mıydı?
 
Kaynak: cnnturk.com