UZUN SÜRELİ UFO TEMAS OLAYI – İSPANYA 1942

UZUN SÜRELİ UFO  TEMAS OLAYI – İSPANYA 1942

EVE GELEN YABANCILAR

Uzun süren bu Dünya Dışı temas vakası, 1942 yılında yaşandı. Olayın kahramanı ve tanıklarından Prospera Munoz o zaman 8 yaşındaydı , ama yaşadıklarını çok sonra 1980’li yıllarda hatırladı. Prospera’nın deneyimi en uzun süreli “Kayıp Zaman” deneyimi olarak kayıtlara geçti.

1942 yazında Prospera ve kendisinden iki yaş büyük ablası tatili amcasının köy evinde geçiriyordu. Şehirden hayli uzakta olan evin Liorio adında bir de köpeği vardı. İlk karşılaşmanın yaşandığı gün aması üzüm bağlarında çalışıyor, Prospera da babasını bekliyordu. Baba Munoz üç dört günde bir bisikletiyle onları ziyarete gelir ve yiyecek getirirdi. Ancak o gün söz vermesine rağmen nedense gelmemişti.

Image result for prospera muñoz

Prospera pencereden yolu gözlerken birden o garip nesneyi fark etti, şaşkındı. Çünkü hayatında hiç bu renk araba görmemişti. Onun bildiği arabalar ya siyah olurdu ya da beyaz. Ve garip makine yoldan değil tarlaların yönünden geliyordu. Üzüm bağlarının arasında bu kadar rahat hareket etmesi şaşırtıcıydı. Nesne eve iyice yaklaştı ve 1 metre ötede durdu. Küçük kız babasının avcı arkadaşlarıyla gelebileceğini düşündü, ablasına seslendi ve arabayla geldiklerini söyledi. Ablası Anita av mevsimi olmadığını hatırlatınca yeniden pencereye döndü.

O anda aracın yanındaki iki yabancı adamı gördü. Bu defa Prospera gelenlerin tanımadıkları iki adam olduklarını söyledi. Anita pencereyi kapatmaya bile fırsat bulamadan adamlar eve  girmişti bile.

Üzerlerindeki giysi beyaz renkteydi. Karşıdan bakınca son derece normal görünüyorlardı. Bir 20 yaşlarında kadar, uzun boylu ve inceydi. Diğeri ondan biraz daha yaşlı, 40’larında gösteriyordu ve patron olduğu her halinden belliydi. Siyah saçları başına iyice yapışmıştı. O kadar ki gerçek saçtan öte resim etkisi bırakıyordu. İnsanın içine işleyen siyah gözleri vardı.

Genç yabancı evdekilerden su istedi. Anita su getirirken adamlar soru sormaya başladılar. Prospera bu konuşmanın sesli mi yoksa telepatiyle mi yapıldığını hatırlamıyordu. Genç adam su bardağını dudaklarına yaklaştırdı, ama içmeden bir kenara bıraktı.

Yabancılar küçük kızlara evde yalnız olup olmadıklarını sordular. Amcanın yakında çalıştığını öğrenince bu defa silahlardan söz ettiler. Kızlar evde av tüfeği olduğunu ama onu babalarının kullandığını söylediler.

Ziyaretçiler şöminenin üstünde asılı duran takvimle de ilgilendiler. Anita takvimin nasıl kullanıldığını açıkladı. Bu defa resimlerler belirtilmiş olan Ay’ın evrelerini sordular.

Genç yabancı diğerine döndü ve: ”Bunların yaşama süresi…?” gibi bir soru sordu. Prospera cümlenin geri kalanını hatırlamıyordu. Yaşlı olanı : ”Hayır…” cevabını verdi ve insan türünün çok kısa ömürlü olduğunu söyledi. Kızlar büyük anne va tanıdıkları diğer ihtiyarların yaşı hakkında bilgi verdiler.

Adamlar tava, tencere, tabak gibi mutfak eşyalarının saklandığı dolabı da merak etmişlerdi. Bu nesnelerin hangi amaçla kullanıldığını sordular. Sonra genç olanı yan odaya geçmek istedi. Yaşlı olanı onu durdurdu ve devam etmenin anlamsız olduğunu, gitmeleri gerektiğini söyledi. Aralarında konuşmaya başladılar. Genç yabancı diğerine çocuklardan hangisini seçeceğini sordu. Yaşlısı daha zeki olduğunu öne sürerek Prospera’yı gösterdi ve yaşadıklarını ancak 30 yıl sonra ipnoz yoluyla hatırlayacağını söyledi. Adam gözlerini Prospera’dan ayırmıyordu. Konuşma bittiğinde iki yabancı telaş içinde evden çıktılar.

Image result for prospera muñoz

METALİK BİR NESNE, BİR KANIT BIRAKTILAR

Prospera yeniden pencereye dönüp araca bakmak istediyse de ablası engel oldu. Cisimden yayılan güçlü ışık pencerelerden evin her yanını doldurmuştu bile. Kızlar korku içinde bağırıyorlardı. Amcaları geldiğinde olanları anlattılar ama inandıramadılar.

Sonraki saatlede Prospera elbisesindeki kırmızı renkli çiçek desenlerinin rengini tamamen kaybettiğini gördü. Kızlar yemek hazırlamaya başladıklarınsa masanın üstünde metal bir cisim buldular. Daha önce hiç görmedikleri bu parçanın nereden geldiğini bilmiyorlardı. Prospera nesne ile oynamaya başladı , uzunluğu 5-6 santim, çapı iki santim kadar silindir biçimindeydi. Sonra evde güvenli bir yere saklamaya karar verdi. O kadar gizli bir köşede sakladı ki aradan geçen 30 yılda garip metal parçasını  kimse bulamadı. Yıllar sonra Prospera Munoz oyuncağını sakladığı yerden çıkartıp, yaşadıklarının kanıtı olarak gösterebilecekti.

Öğleden sonra kızların babası geldi. Baba ve amca yiyecek deposu olarak kullanılan odaya girmek istediler. Ama bilinmeyen bir nedenle kapı kendiliğinden kilitlenmişti. Bütün çabalarna rağmen açamadılar ve sonra kızları yine yalnız bırakıp tarlada çalışmaya gittiler.

Prospera topuyla oynarken yolun karşı tarafından gelen iki adamı gördü. Bunlardan biri sabah da gelen genç yabancıydı. Yanındakini ilk defa görüyordu. Bu defa çevrede yaşayan kasabalı İspanyollar gibi giyinmişlerdi. En tuhafı da güneşin parlak olduğu saatte genç yabancının elinde bir tür lamba ile gelmesiydi.

Lamba ile evin çevresinde dolaştı ve yanındakine; “Evet, burada sadece bir tane var…” dedi. Sonra Prospera’ya yaklaşıp ona bir şey bulup bulmadığını sordu. Küçük kız “evet” evabını verdi. Adam “Onu iyi sakladın mı?” diye sordu. Prospera yine “evet” dedi. Sonra genç adam o gece evdeki üç kişinin ön taraftaki odada uyuması ve yiyecek deposuna girmemeleri gerektiğini söyledi. Prospera da kapıyı açamadıklarını söyleyince adam adeta sevindi. Yabancılar giderken Prospera’ya uzay gemisinin indiği tarafta oynamamasıs gerektiğini söylediler. Ama meraklı küçük kız az önce geminin durduğu yere çıkıp baktığında yerde dairesel biçimli yanık izine rastladı. Dahası evin hemen yakınında bulunan incir ağacı da kısa süre sonra tamamen kuruyacaktı.

AYNI GECE GERİ GELDİLER

Gece olduğunda Prospera aniden uyandı ya da uyandırıldı. Pencereden kendisine bakan bir adam olduğunu gördü. Yerinde kalkıp yaklaştı, dışarıda iki kişi daha vardı. Üçü de gündüz gördüğü yabancılardı. Üzerlerinde dalgıç giysisi vardı. Prospera korku hissetmedi , olanlar ona çok doğal gelmişti. Ziyaretçilerin istediği üzerinde yer yatağında uyuyan ablası ve amcasının üzerinden atladı, sokak kapısını açıp dışarı çıktı. Çıplak ayakla çıktığı için adamlar dönüp ayakkabılarını almasını istediler. O andan itibaren yaşananlar, Prospera’nın zihninde bir anılar ve resimler yumağıydı.

Image result for prospera muñoz

Çok güçlü bir ışık kaynağının içine girdiğini hatırlıyordu. Gittiği yerde yine dalgıç kıyafetli başka adamlar da gördü. Hepsi de çalışıyor ve merakla Prospera’ya bakıyorlardı. Sonra siyah düz saçlı bir kadın geldi ve Prospera’yı kolundan tuttu. Küçük kız eve geri dönmek istemediğini, onlarla gitmek istediğini söyleyince , şefleri gibi davranan yaşlı adam buna karşı çıktı. Eve geri dönerken Prospera hayatında hiç bu kadar mutlu olmadığını düşünüyordu. Ayrılmadan önce yaşlı adam Prospera’nın gözlerine baktı . Küçük kız yaşadığı sürece bu derin bakışın etkisi altında kalacağını biliyordu.

Image result for prospera muñoz

Ertesi sabah uyanmakta güçlük çekti ve ablasının zorlamasıyla kalktığında saat öğlen 12:00 olmuştu. Gece olanları hatırlamıyordu ama ayakları çamur ve çimen lekeleriyle doluydu, ve çarşafları da kirletmişti.

YILLAR SONRA İPNOZLA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

Aradan yıllar geçti. 1954’te ev başkalarına satıldı. Satın alanlar bir gün iki yabancının gelip evde yaşayan küçük bir kızı aradıklarını söylediler! Aynı yıl annesi Prospera’yı göz doktoruna götürdü. Muayene sırasında doktor ona gözlerini nasıl yaktığını sordu ve yüksek dozda radyasyon aldığını söyledi.

Prospera Muñoz

Genç kızlık döneminde babasının sahibi olduğu bara iki yabancı geldi. Dedektif tipinde pardesü giymiş kısa boylu adamlardı. Pardesüler ayak bileklerine kadar uzanıyordu. Yüzlerini tamamen kapatan şapkaları ve camları buğulu gibi görünen gözlükleri vardı. Bara oturup sadece su istediler. Sanki yaşamı boyunca gittiği her yerde onu izliyor ve kendi varlıklarını hatırlatmak istiyorlardı.

Geçen zamanla Prospera Uzaylılar, UFOlar konusunda ilgi duymaya ve  kitaplar okumaya başladı.Kendisinde bir farklılık olduğunu hissediyordu.  ipnoz seanslarını denemeye karar verdi. Uzun süren ipnozla geriye dönme çalışmasıyla, bilinçaltında gömülü kalan anıları açığa çıktı.  Eldeki veriler Prosperanın yaşamı boyunca Dünya Dışı varlıklar tarafından izlendiğini gösteriyordu.

Prospera Munoz temas olayı İspanya ve Dünya UFOlojisinde pek çok araştırmacı tarafından incelendi. Bu konuda kitaplar yazıldı, belgeseller çekildi.

FARAH YURDÖZÜ.

Kaynak: UFO Gerçekleri ve Yalanları. ( Farah Yurdözü – 1999)