FARAH YURDÖZÜ Hakkında

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Amerika’da verdiği konferanslar ve televizyon programlarıyla tanınan Farah Yurdözü Türkiye’nin ilk bayan UFO araştırmacısıdır. 1993’ten bugüne UFO, gizemcilik, ruhçuluk, metafizik, parapsikoloji gibi konularda çalışmalar yapmaktadır. Amerikan UFO Magazine dergisi, İtalyan XTimes Magazine ve İngiliz UFO Matrix Magazine’de köşe yazarıdır. ABD’de New York’tan Nevada’ya, California’dan New Mexico’ya kadar uzanan geniş bir alanda konferanslar vererek Türkiye’yi temsil etmiştir. 1947’de yaşanan UFO kazasıyla bilinen Roswell’de düzenlenen UFO kongrelerinde verdiği sunumlarla Türkiye’yi temsil eden ilk UFO araştırmacısıdır.

Farah Yurdözü’nün şu ana kadar Amerika’da İngilizce olmak üzere üç, Türkiye’de ise Türkçe yayınlanan beş kitabı çıkmıştır. Amerikan Discovery/TLC televizyonları yapımı DEAD TENANTS adlı paranormal araştırmaları konu alan belgesel dizide danışman medyum olarak görev almıştır.

Amerika’da ve dünyanın genelinde yayın yapan Coast to Coast, Rense, Binnal of America, Kevin Smith, Other World Radio gibi yayın kuruluşlarında röpörtajları yayınlanmıştır. Farah aynı zamanda dünya çapında yayın yapan Jerry Pippin radyo kanalında yapımcı olarak görev almıştır.

İstanbul Üniversitesi İspanyol Dili Anabilim dalı mezunu olan Farah Yurdözü çok iyi derecede İspanyolca ve İngilizce bilmektedir. 25 seneden beri İspanyolca öğretmenliği görevine devam etmektedir.