LİNDA CORTİLE VE BROOKLYN KÖPRÜSÜ KAÇIRILMA OLAYI 3.Bölüm

Sırlar Açığa Çıkıyor

Linda’nın kaçırıldığı gece kırmızı ışıklar saçan UFO’yu gören başkaları da vardı.
Hopkins Linda’ya çok sayıda ipnozla geriye dönüş çalışması uygulayarak bilinçli halde hatırlayamadığı anıları ortaya çıkarttı. Sonuçlar gerçekten şaşırtıcıydı; Linda henüz üç yaşında küçük bir kızken Griler tarafından gemiye alınmaya başlamıştı. Ancak bu kaçırılmalarda yalnız değildi. Ona kendisinden biraz daha büyük bir erkek çocuğu da
eşlik ediyordu. Götürüldükleri mekan genelde metalik görünümlü, çok geniş ve aydınlık bir yerdi. Burada Lindanın “melez” olarak tanımladığı yarı insan-yarı uzaylı görünümlü ve oldukça uzun boylu bir varlık onlarla ilgileniyor ve birlikte oynamalarını istiyordu. Linda ve oyun arkadaşı yıllarca o mekanda ya da boyutta bir araya geldiler. Aralarında çok derin bir sevgi bağı kuruldu. Hatta o kadar ki on sekiz yaş civarına geldiklerinde birbirlerine aşık olmuşlardı ve evlenmek istiyorlardı. 

Zaman geçerken daha uzun aralıklarla bir araya geliyor ve birbirlerinin ismini adresini akıllarında tutmaya çalışıyorlardı. Ancak kaçırılma bitip de gerçek dünyaya döndüklerinde bu yaşadıklarıyla ilgili her şeyi unutmuş oluyorlardı. Zaman geçerken kaçırılmalar da devam etti. Linda evlendi, iki çocuk sahibi oldu. Aynı şekilde farklı bir boyutta aşık olduğu erkek arkadaşı da kendi dünyasında evlenmiş daha sonra boşanmıştı. Ama garip bir şekilde yeniden biraraya gelecekler ve bu defa birbirlerini hatırlamak için ne uzay gemisine alınmaya ne de kaçırılmaya ihtiyaçları kalacaktı.

Çünkü Linda’nın çocukluk aşkı kaçırıldığı gece polis arabasından UFO’yu gören sivil polis Richard idi. Linda ve Richard henüz küçük birer çocukken Griler tarafından defalarca kaçırılmış ve üzerlerinde deney yapılmıştı. Farklı bir boyutta eş ruh olduklarını biliyorlardı. Ancak belli yaşa geldikten sonra birlikte kaçırılmalar sona erdi. 1991’de yeniden karşılaştıklarında birbirlerini hatırladılar. Hala anlaşılamayan nedenlerle bu iki insan Griler tarafından çok uzun süreli bir araştırmanın denekleri olarak seçilmişlerdi. Sanki insan çocuklarının davranış ve duygularını, ruhsal yapısını anlamaya çalışıyorlardı. 

Ve bize göre kaçırılmalar, onlara göre deneyler Linda ve Richard’ın neredeyse olgunluk çağına kadar sürdü. Linda’nın evinin penceresinden alındığı gece Richard’ın da orada olması bir rastlantı mıydı? Gecenin geç saatlerinde kocaman kırmızı bir uçan daire gündüz saatlerinde kadar olmasa da mutlaka dikkat çeker. O gece sanki kendilerini göstermek ister gibi davrandılar. UFOların maddeleşme ve görünmez olma yeteneği biliniyor, isteseler Linda’yı arkada bu kadar tanık bırakmadan da kaçırabilirlerdi. Sanki her şey önceden hazırlanmış bir senaryo gereği yapıldı. Sanki Richard ve Lindanın birbirlerini yeniden bulması için düzenlenmiş bir senaryo vardı.


Eski ve Yeni Tanıklar

Kaçırılma olayıyla ilgili Budd Hopkins’in kitabında adı geçen iki önemli tanık daha var; Janet Kimball ve Marilyn Kilmer. 30 Kasım 1989 gecesi Linda’nın kaçırıldığı saatlerde Janet Kimball Brooklyn Köprüsü üzerinde arabasıyla eve dönüyordu. Mantıklı hiç bir açıklaması olmamasına rağmen arabası aniden yavaşladı ve durdu. Garip olan köprü üzerindeki diğer arabaların da aynı şekilde durmasıydı. Tam bu sırada yan taraftaki binalardan birinde yangın çıktığını sandı. Başını çevirip baktığında yüksek binalardan birinin hemen üzerinde duran ve son derece parlak kırmızı ışıklar saçan UFO’yu gördü. 

Sadece Janet değil arkasında bekleyen diğer arabaların sürücüleri de UFO’yu ve cisimden yayılan ışığın içinde havada uçan kadınla insana benzeyen üç varlığı görmüştü. Herkes şaşkınlık ve korku içinde çığlık atarak arabalarından çıkıp neler olduğunu anlamaya çalışıyordu. Bu sırada UFO hızla yükseldi ve gözden kayboldu. UFOnun kaybolmasıyla birlikte köprüde bekleyen arabalar yeniden çalıştı, Janet ve diğer sürücüler için yola devam etmekten başka seçenek yoktu. Dikkat çekici bir diğer ayrıntı ise köprüde arabaların aynı anda durması ile birlikte çevreyi aydınlatan şehir ışıklarının da sönmesiydi. Janet daha sonra pilli saatinin 3:16’da durduğunu fark etti. Yaşadığı bu garip olayın ardından Budd Hopkins ile temas kurdu.

Marilyn Kilmer ise Budd Hopkins’e başvuran bir başka kaçırılma kurbanıydı. Hopkins onunla da geriye dönüş seanları uyguladı ve Marilynin Linda ile birlikte kaçırıldığını ortaya çıkarttı.

Son derece ayrıntılı ve uzun uğraşlar gerektiren bu araştırma Budd Hopkins tarafından özenle sürdürülüyordu. Birbiri ardına ortaya çıkan gerçekler son derece şaşırtıcıydı. Örneğin bir defasında Linda, Richard ve Dan aynı anda kaçırılmışlardı. Üstelik bu sırada yanlarında ünlü siyaset adamı Perez de Cuellar da vardı. Aralarından hiç biri kaçırılmayı bilinçli olarak hatırlamıyordu. Bu bilgiler ipnoz ile geri dönme seanslarıyla ortaya çıktı.


Dan ve Richard Budd Hopkins ile biraraya gelmeyi asla kabul etmediler. Büyük ihtimalle kod ismi kullanıyorlardı ve soyadları da belli değildi. Sadece Richard’a ait olduğu söylenen bir telefon konuşması kaydı vardı. Dan ise daha farklı bir kişiliğe sahipti. Linda bir güvenlik kamerası tarafından çekilen video filminde eski başkanlar Mihail Gorbaçov ve Ronald Reagan’a eşlik eden Dan’i saptamayı başardı. Dan yaşamı boyunca üst düzey diplomatik güvenlik servislerinde çalışmış ve yine farklı bir isim kullanarak 1989 yılı boyunca Türkiye’de görev yapmıştı.

Linda güvenlik kamerası görüntülerinde Dan’i tanıdı.

“Witnessed” 1997’de yayınlanmasına rağmen kaçırılma dosyası kapanmadı. Budd Hopkins olayı araştırmaya devam ediyor. Üstelik kitap yayınlandığı sırada Hopkins ile irtibat kuramayan ancak şu anda sahip oldukları bilgilerle önemli birer tanık durumunda bulunan iki kişi daha var. Bu yeni tanıklar eskiden olduğu gibi bugün de New York Post gazetesinde çalışıyorlar. Kaçırılmayı ve UFO’yu onlar da gördüler. Biri gazete dağıtım binasının hemen yanında caddede diğeri ise Manhattan Köprüsü üzerindeydi. Ancak her ikisi de ilk anda bir film çevrildiğini sanmıştı. Hatta UFO’dan yayılan ışığın aydınlatma amaçlı spotlardan geldiğini düşünmüş ve film dünyasında teknolojinin ne kadar ileri gittiği konusunda yorumlarda bulunmuşlardı. Film sandıkları şey ise gerçekti.
FARAH YURDÖZÜ