EYÜP UFO GÖZLEMİ ve MUFON AÇIKLAMASI

İSTANBUL, EYÜP UFO GÖZLEMİ

Bir süre önce Tayfur Gökhan bey kendi çektiği ilginç bir videoyu ve gözlemi benimle paylaştı. Görüntü 6 Temmuz 2018 saat 23:28’de İstanbul Eyüp’teki evinin balkonundan kendisi tarafından çekildi.

Havanın açık ve bulutsuz olduğu gece saatlerinde ortaya çıkan cisim sürekli yanıp sönen bir ışık formatında. Hareket ederken rengi kırmızıya ve yeşile doğru değişiyor.

Tayfur bey video çekimi sırasında kızıyla da konuşuyor ve ikisi aynı anda gözleme tanık oluyorlar. Cisimden herhangi bir ses duyulmuyor.

Gözlemin başında hareketsiz duran cisimden yayınlan ışık kırmızı. Hemen ardından yanıp sönmeye başlıyor ve rengi yeşile dönüyor. Işıklı nesne havada yükseliyor ve yanıp sönmeye devam ederek uzaklaşıp gözden kayboluyor. Tayfur beyin kızı da olayı dürbünle izliyor ve ışıklı bir cisim gördüğünü ifade ediyor.

Cismin görüldüğü nokta.

MUFON’DAN RUBEN URIARTE YORUMLADI

Video bana ulaştıktan sonra MUFON California yöneticilerinden arkadaşım Ruben Uriarte ile paylaştım ve görüşünü almak istedim. MUFON yani “Mutual UFO Network “Amerika’da 1969 yılında kuruldu ve dünyanın her yerinde saptanan UFO gözlemlerini arşivleyen, değerlendiren çok güvenilir bir UFO araştırma merkezi.

Ruben Uriarte

Ruben Uriarte bana yazdığı cevapta şöyle dedi:

“Bana verdiğin bilgiye dayanarak bunun tanımlanamayan bir fenomen olduğunu söylemek istiyorum. Işık kaynağından herhangi bir ses duymadım. Aynı zamanda cismin yapısını da saptamak zor. Önce iki, sonra bir ışık görülüyor.

Şu an için “Diğer Tanımlanamayan” gözlem olarak sınıflandırabilirim. Bu kategoride orblar, yeryüzüne yakın uçan orblar, gökyüzünde açılma sonucu görülür hale gelen ve tanımlanamayan cisimler söz konusu.”

Yaklaşık 40 yıldır UFO gözlemleri konusunda araştırmalar yapan ve çok sayıda konferans vermiş, TV programlarına katılmış bir uzman olarak Ruben Uriarte’nin yorumları bizim için çok değerli.

Gözlem yapılan yer gündüz saatlerinde.
Gözlem yapılan yer gece.

EYÜP’TE GÖRÜLEN IŞIKLI CİSİM NE OLABİLİR?

Ruben Uriarte cismin uçak, helikopter, dron ya da fener olmadığı görüşünde. Cismin hareketleri gelişigüzel ya da rüzgarın etkisiyle yönlenmiyor. Belli bir noktada durup zaman geçiriyor ve sonra bilinçli bir el tarafından yönlendirilmiş gibi yükselip rota değiştirerek gözden kayboluyor.

Bütün bunlar dikkate alındığında ve çok deneyimli bir uzmanın da görüşleriyle cismin dünyada bilinen hiçbir hava aracı-taşıtı olmadığını ifade etmek mümkün. Her zaman dediğim gibi evrende yalnız değiliz.

Tayfur beye paylaşımı için Ruben’e de yorumları için çok teşekkür ederim. Sizler de çektiğiniz fotoğraf ve videoları bana gönderebilir ve uzman görüşler tarafından değerlendirme alabilirsiniz.

İletişim: farahyurdozuistanbul@gmail.com

FARAH YURDÖZÜ