JÜPİTER’IN UYDUSU IO’DA HAYAT VAR MI?

Uzaylılarla ilgili yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. UFO avcıları Jüpiter’in uydusu olan Io’da uzaylılarla ilgili kanıtlar olduğunu ileri sürdü ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu iddianın çıkış noktası ise daha önce farklı uzaylı konularını gündeme getiren ünlü komplo teorisyeni Scott C. Waring. Birçok kişi Io’da herhangi bir canlının yaşamayacağını ve söz konusu kanıtların da geçersiz olduğunu savunurken, bazı kişiler de uzaylıların Io’nun jeolojik yapısına dayanıklı teknolojiye sahip olabileceğini belirtti.

UFO’lar hakkındaki iddialarıyal gündeme gelen Scott C. Waring, Jüpiter’in uydusu Io’da devasa yapıların olduğunu ileri sürdü. Waring, bu yapılara NASA’nın paylaştığı bir fotoğrafta rastladığını belirtti. Waring’in iddiasına göre bu yapılardan biri 50 km, diğeri ise 100 km’den daha büyük bir zeminin üstüne inşa edilmiş. Uzaylı avcısı bu tarz devasa yapıların kadim bir uzaylı ırkı tarafından yapılabileceğini ve teknolojilerinin oldukça ileri olduğunu belirtti. Ancak yapıların terk edilmiş olabileceğini de sözlerine ekledi.

Waring’in iddiasına karşı çıkanlar olduğu gibi katılanlar da oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı ise Io’da 400 aktif yanardağın olduğunu, şiddetli volkanik patlamaların gerçekleştiğini söyledi, herhangi bir canlı türünün yaşayamayacağını belirtti. Jüpiter’in dört büyük uydusundan biri olan Io, 1610 yılında Galileo tarafından bulunmuştu.

Kaynak: sabah.com.tr