TARİHTE EN ESKİ UFO GÖZLEM RAPORLARI

Yıl MS 793: İngiltere, Devonshire, Anglo Saxon yazmaları: “Gökte garip gümüş cisimler, ışıklar, gürültülü patlamalar ve yılana benzer ışık yolları görüldü.”

* 9.Yüzyıl: Fransa, Lyon Başpiskoposluğu el yazmaları: “Magonia bölgesinde gökte gemiye benzer cisimler görüldü ve yere indiler. Meyve ağaçlarının ve mısır tarlalarının yanındaydılar, sonra meyvelerin ağaçlardan yok oldukları ve mısırların yanmış oldukları görüldü. Herkes evlerine kaçıştı, ertesi gün aynı yerde bir kadının ve üç adamın ölüleri bulundu.”

* Yıl 1211: İngiltere Tilbury kilise kayıtları: “Bir pazar günü, halk pazar ayininden çıkarken, gökte dev bir cisim görüldü, yuvarlaktı ve üstünde asa gibi çıkıntı vardı, altından ipe benzer parlak bir şey sarkıyordu ve üzerinde bir adam vardı. İp yere kadar indi ve adam kilisenin karşısındaki gölün yanında yere atladı, halk panik içindeydi, kadınlar kiliseye kaçarlarken, erkekler taş ve sopalarla saldırdılar ama gökten inen adam hızla yine parlak ipe gitti ve bir anda cisme doğru yükselerek içinde kayboldu sonra cisim bir anda yok oldu.”

* Yıl 1877: İngiltere, Everton: “Yüzden fazla insan siyah botları olan ve evlerin üzerinden sıçrayan bir insan gördüler. Aynı olay sonraki yıllarda başka yerlerde de yaşandı.”

* 13 Nisan 1897: ABD, Minnesota, Elmo Gölü, Hudson yolu: “Frederick Chamberlain ve O.L.Jones evlerin arasında elinde yeşil bir ışıkla koşan birini gördüler. Karaltı birden ağaçların arasına girdi ve aynı anda yeşil ışık silüet kişiyle beraber göğe yükseldi. O anda büyük bir gürültü işitildi ve güçlü bir rüzgar esti. Bir dakika sonra iki adam, gökte uzun, gri-beyaz renkli dev bir cisim belirdi. Cismin önünde yan yana sıralanmış kırmızı, yeşil ve beyaz ışıklar görülüyordu. Sonra cisim sert bir açıyla birden döndü ve ağaçların üzerinde kayboldu.”

* Haziran 1914: Hamburg, Almanya: “Yüzlerce insan akşamüstü saatlerinde kentin üstünde puro şeklinde, ışıklı pencereleri olan ve pencerelerinden insana benzer şekillerin görüldüğü dev bir cisim gördüler.”

* Ağustos 1944: Yeni Zelanda: “Bir grup hemşire, tren yolunun üzerine inmiş ters dönmüş tabak biçiminde tahminen 20 m. uzunluğunda bir cisim gördüler. Dik açılı bir pencereden iki insanımsı figür görülüyordu. Üçüncüsü ise, açık bir kapıda duruyordu. Hemşireleri fark eden cisim ve insanımsılar, hemen içeri girerek hızla yükselip, kayboldular.”

* İkinci Dünya Savaşı tanıklıkları o kadar çoktur ki, en ilginçlerinden birisini 1942 Aralığında Fransa üzerinde uçan bir İngiliz RAF Hurricane pilotu yaşadı. 1000 m. yükseklik civarında uçarken peşinden bir ışığın geldiğini fark etti. Hemen yükselerek cismi önüne almaya çalışırken aynı anda da ateş etmeye hazırlanıyordu. Işık artık tam altındaydı, parlaklık arasında disk şeklinde bir cisim fark etti ve yaklaşmaya çalıştı fakat cismin bilinçli yönetildiği belliydi, uzaklaşarak arayı açtı. Sonra birden hızlanarak görüş dışına çıktı.

Kaynak: bilinmeyen.com