LİNDA CORTİLE VE BROOKLYN KÖPRÜSÜ KAÇIRILMA OLAYI 1.Bölüm

Bu çok ilginç kaçırılma öyküsüne başlamadan önce belirtmek istediğim bir kaç nokta var. Artık aramızda olmayan ünlü kaçırılma araştırmacısı ve yazar Budd Hopkins ile New York’ta, Roswell ve New Mexico UFO kongrelerinde  pek çok defa bir araya geldim ve kendisiyle söyleşi yapma imkanı buldum. Son derece alçakgönüllü, içten ve sıcak bir kişiliği olduğunu söylemek isterim. UFO araştırmaları ve kaçırılma alanında tartışılmaz bir isimdi. Yeri doldurulamayacak bir uzman ve yazar olarak UFOloji tarihine geçti.

Ve yine bir başka seminerde Linda Cortile’yi tanıma, sohbet edip söyleşisini dinleme imkanım oldu. Linda saatler boyu hiç sıkılmadan konuşabileceğiniz biri. Yıllarca basından, UFO meraklılarından, halka açık konferanslardan uzak durmayı tercih etti ve çok az sayıda röpörtaj verdi. Ancak ben onunla tanıştığımda olayın üzerinden tam on yedi sene geçmişti. Aradan geçen zamana rağmen hala yeni görgü tanıkları ortaya çıkıyordu. İşte bu nedenle Linda ve Budd son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenlediler.
Linda Cortile 30 Kasım 1989 sabah saat 3:00 civarında onikinci kattaki yatak odası penceresinden kaçırıldı. Yaşadığı bina New York City’de Brooklyn Köprüsüne oldukça yakın bir yerdeydi. Kaçırılma sırasında Linda derin ipnoz altında olduğundan hiç bir şeyin farkında değildi.

Çok sayıda tanık tarafından izlenen kaçırılma olayı kısa sürede araştırmacı Budd Hopkins’e ulaştı. Hopkins 1996 yılında Linda’nın öyküsünü anlattığı “Witnessed, The True Story of the Brooklyn Bridge UFO Abduction” ( Brooklyn Köprüsü UFO Kaçırılma Olayı ) adlı kitabı yazdı. Linda’nın öyküsü Ufoloji tarihine en fazla sayıda tanık tarafından gözlemlenen kaçırılma vakası olarak geçecekti.

30 Kasım sabaha karşı Linda Cortile eşi ve iki oğluyla birlikte yaşadıkları apartman dairesinde her şeyden habersiz uyurken havada ve yerde büyük bir hareketlilik vardı. Önce yerde, yani sokakta neler olduğunu hatırlayalım; Linda’nın apartmanına çok yakın bir köşede New York Post gazetesinin dağıtım bürosu bulunuyordu. Gece yarısından itibaren sabaha kadar gazete dağıtımının yoğun şekilde yapıldığı merkez her zaman kalabalık ve hareketlidir. Kamyonlar garaja girip çıkar ve dağıtım devam eder. Kamyon şöförleri, gazetede çalışan eleman ve muhabirler ara verdiklerinde dinlenmek için sokağın karşı tarafında 24 saat açık olan lokantaya giderler. Yani herkes uyur ama o kaldırım sürekli gece nöbetindedir.

Linda’nın kaçırılması sırasında gazete elemanlarının ve bir muhabirin bu olayda ne kadar önemli tanıklıklar yaptığını daha sonra göreceğiz. Şimdi yeniden 1989 yılına dönelim.

Nisan 1989’da Budd Hopkins Linda Cortile tarafından yazılmış bir mektup aldı. Mektuptan anlaşıldığı kadarıyla iki çocuk annesi, düzgün bir evliliği olan Linda UFO, uzay ya da gizem konularına hiç meraklı değildi. Ancak son yirmi yılda genç kızlığından beri kendisini rahatsız eden, epey korkmasına neden olan garip bir olay nedeniyle Budd Hopkins’den yardım istemeye karar vermişti. Linda uykuya dalmadan hemen önce bedenini fiziksel olarak felce uğratan bir gücün etkisi altına giriyor ve uyanık halde ne kadar çabalarsa çabalasın o ağırlıktan kurtulamıyordu. Bütün gücünü kullanarak yardım istemek için bağırıyor ancak sesini kimse duymuyordu. Bu olay arka arkaya defalarca tekrarlandı. Linda bedenini kaplayan garip enerji ve felcin etkisi altında odasında yabancı bazı varlıklar görüyorsa da onların gerçekliğinden emin olamıyordu. Evlendikten sonra da olaylar devam etti.

Budd Hopkins ve Linda Cortile

Bir süre sonra Linda burnunun yan tarafında normal olmayan bir şişkinlik fark etti. Aklına gelen ilk şey tümör ya da korkunç bir sağlık sorunuydu. Uzman bir doktor tarafından muayene edildi. Doktor korkulacak bir şey olmadığını ve Linda’nın fiziksel açıdan son derece sağlıklı olduğunu söyledi. Burnundaki şişliğin ise önceden yapılmış bir ameliyat sonrasında kalan yara izi olduğunu açıkladı. Oysa Linda hayatı boyunca ne burnundan ne de başka yerinden ameliyat olmuştu. Doktora yanıldığını ve asla böyle bir ameliyat geçirmediğini anlatmaya çalıştı. Uzman doktor ise yara izinin bisturi darbesinden kaynaklandığı konusunda ısrarcıydı.Linda hem korktuğu gibi kansere yakalanmadığı için mutluydu ama diğer yandan da aklı iyice karışmıştı. Bir süre için gece felçlerini ve garip ziyaretçileri unutmaya karar verdi, günlük yaşamına döndü.
Linda çocukluğundan beri Frank Sinatra’ya hayrandı. Ünlü şarkıcının yaşam öyküsü hakkında çıkan yeni bir kitabı almak istiyordu. Ancak kitabevinde aradığı baskı yoktu. Onun yerine karşısına çıkan ve roman sandığı bir başka kitabı alıp okumaya karar verdi. Ama aldığı kitap roman değildi. Budd Hopkins’in gerçek kaçırılma deneyimlerinde dayanarak yazdığı “Intruders” ( İşgalciler ) Linda’nın hayatını değiştirecekti. Linda kitabı okumaya başladı ve bir kaç sayfa sonra korku içinde bıraktı. “İşgalciler” kendi yaşadıklarına çok fazla benzeyen kaçırılma ve Dünya Dışı varlık deneyimlerinin anlatıldığı bir araştırmaydı. Linda bütün sene kitaba tekrar elini süremedi. Çok büyük bir mücadele verdikten sonra Budd Hopkins’e mektup yazarak yardım istedi. Mektup Hopkins’e ulaştıktan sonra da, yani Kasım 1989’da ünlü Brooklyn Köprüsü kaçırılma olayı yaşandı.

2.Bölüm için tıklayın: https://farahyurdozu.net/2019/11/05/linda-cortile-ve-brooklyn-koprusu-kacirilma-olayi-2-bolum/