MEKSİKA UFO GÖZLEMLERİ VE UÇAN ADAMLAR

MEKSİKA UFO GÖZLEMLERİ VE UÇAN ADAMLAR.
2000 – 2006
Meksika’da özellikle 2000 yılından sonra UFO gözlem ve yakın temas raporları büyük artış gösterdi. Ülkenin hemen her yerinden çekilen görüntüler biraraya getirilerek Meksika TV kanallarında defalarca belgesel olarak yayınlandı.

UFO görüntülerinin çoğu gündüz saatlerinde yapılan çekimlere ait. Yani havadaki nesne ya da nesneler çıplak gözle bile rahatça seçiliyor. Meksika UFO dalgasının bir başka özelliği de bu yakın gözlemlerin toplu halde yapılmış olması. Yüzlerce kişinin bulunduğu bir şehir meydanı, ulusal bir bayram kutlaması, ordu, hükümet ve polis kuvvetlerinin aynı anda yer aldığı resmi görüşmeler sırasında UFOlar aniden ortaya çıkıyor. Bu özel günlerde doğal olarak çok sayıda TV kameramanı ile fotoğraf muhabiri de bulunuyor. Böylece birden fazla sayıdaki UFOları kaçırmak mümkün değil. Mutlaka fotoğraflanıyor ve kamera ile görüntüleri alınıyor.

Meksika göklerinde hızla artan UFO gözlemleri araştırmacı ve tanıkları şaşkına çevirdi. Neden Avrupa veya Kuzey Amerika değil de Meksika? Bazı yorumlara göre nedeni bugünkü Meksika halkının atası olan Mayalara ait kehanetlerin gerçekleşmesine çok az bir zaman kalmış olması. Maya toplumuna ait 1200 yıl önce öngörülen kehanetlerde yılan görünümlü uçan tanrı Quetzalcoatlın dönüşü bekleniyordu. Bilindiği gibi artık herkes 2012 yılından bir şeyler bekliyordu. Kimilerine göre Marduk gezegeni dünyaya yaklaşıp doğal felaketlere yol açacak, bazılarına göre de UFOlar ve Dünya Dışı varlıklar saklanmaya gerek duymadan toplu şekilde dünyaya ineceklerdi. Ve son yıllarda UFOların Meksika göklerinde bu kadar sıklıkla gözlemlenmesi kozmik planın bir parçasıydı. Dünya Dışı uygarlıklar yavaş yavaş kendilerini gündüz saatlerinde de gösterip insanların bu gerçeğe alışmasını sağlıyorlardı.

METALİK VE PLAZMA UFOLAR
Washington DC’de düzenlenen bir UFO konferansında Meksika’da çekilmiş yüzlerce UFO görüntüsünden oluşan bir sunumu izleme imkanı buldum. Söz konusu görüntüler Meksikanın farklı şehir ve bölgelerinde yaşayan kişiler tarafından video kamera ile çekilmişti. Meksikalı UFO araştırmacıları ise şaşırtıcı görüntüler hakkında şöyle diyor: “UFOları görmek ya da filme çekmek için uzman bir araştırmacı olmanız gerekmez. Eğer video kameranız varsa önce sabırlı olmayı öğrenin. Ve gece yarısı ile sabaha karşı 4:00 arasında uyanık kalmayı başarabiliyorsanız bekleyin. Mutlaka bir şeyler yakalayacaksınız.”

Meksika TV kanalları ve basını UFO gerçeğine karşı son derece açık görüşlü davranıyor. Bu konuda herhangi bir kısıtlama şimdilik yok. Hem zaten o kadar sık aralıklarla o kadar çarpıcı toplu gözlemler yapılıyor ki gerçeği saklamak ya da üstünü örtmek artık kolay değil. Birbirinden çok farklı görüntü ve yoğunluktaki uçan cisimler kameralara poz verircesine bir kaç dakika görünüp sonra gözden kayboluyorlar.

Benim izlediğim görüntülerde metalik yapıda ve klasik biçimdeki uçan dairelerin ötesinde bir de plazma yapısında olanlar vardı. Şeffaf yapıdaki bu cisimler bana devasa boyuttaki deniz analarını hatırlattı. Birden fazla sayıda görüntülenen bu uçan cisimler yüzlerce küçük UFO’yu içinde alacak kapasitede görünüyor.

TÜRKİYE’DEN BENZER BİR OLAY

Eylül 1985 tarihinde Türkiye’de yaşanan ve Güneş gazetesinin ön sayfasında yeralan çarpıcı bir UFO gözleminde de aynı cisimden söz ediliyordu. Marmara denizinde sabaha karşı saat 3:30 civarında teknelerinde bulunan tanınmış Türk işadamları havada beliren devasa, yarı şeffaf ve denizanası biçimli uçan nesneyi gördüler. Anlattıklarına göre cisimden yayılan ışık sayesinde etraf gündüz gibi aydınlandı ve sıcaklık birden aşırı derecede yükseldi. Kilometreler uzunluğundaki cisim ortaya çıktığı andan itibaren telsizler çalışmadı. Fanus ya da plazma görüntüsündeki UFOlar çok sık olmasa da zaman zaman kendilerini gösteriyorlar

Yeniden Meksika’ya dönecek olursak, birbirinden farklı yapı ve biçimdeki uçan cisimler bazen de göksel bir dans sergiliyor. Yine kalabalık meydanlarda ve spor karşılaşmalarının yapıldığı stadyumlar üzerinde beliren UFOlar guruplar halinde gökyüzünde şekiller çiziyor, tek sıra halinde diziliyor, sonra yeniden birbirlerinden ayrılıp bu defa daire oluşturacak şekilde guruplanıyorlar. Yüzlerce filmi bir kaç kitap sayfasında anlatmak mümkün değil. Fakat bu görüntüler o kadar çarpıcı ve gerçek ki izledikten sonra UFOların varlığı hakkında hiç bir şüpheniz kalmayacağına eminim.

UÇAN ADAMLAR FENOMENİ
Meksika’da artık kanıksanan ve ABD’nin de bazı eyaletlerinde görülen bir fenomen daha var; uçan adamlar. Uçan adamlar genelde UFO gözlemlerinin yapıldığı zamanlarda ortaya çıkıyor. “Flying Humanoid” yani “Uçan İnsanımsı” adı verilen bu varlıkların biyolojik bir canlı mı yoksa bir tür robot mu olduğu henüz anlaşılamadı. Film ve fotoğraflarda kimi zaman başında miğferi, üzerinde pilot tulumuna benzer bir giysi ve ayağında botları bulunan varlık oturur vaziyette gökyüzünden yere doğru süzülüyor. Sırtında oksijen tüpüne benzer bir cihaz var ve oturduğu yerle bağlantılı. Normal bir uçağın yükselebileceği mesafeden bile ayrıntılı şekilde görülebilen bu varlıklar boyut olarak normal bir insandan defalarca büyükler.

Hatta bazı görüntü uzmanlarına göre bir helikopter ile aynı boyutlarda olduğu söyleniyor. Kimi görüntülerde ise dev boyutlardaki canlı, robot ya da her neyse sürekli biçim değiştirerek uçuyor. Başlangıçta dairel bir nesne gibi görünürken daha sonra haç biçimi alıyor. Ve kısa sürede başı, omuzları ve üzerindeki peleriniyle tam bir insan formu alanlar da var.

Bir başka Meksikalı UFO araştırmacısı Santiago Yturria ile görüşmemde kendisine verilmiş olan “uçan adam” videosunu hayretle izledim. Bu fenomeni gerçekten anlamak için görüntülere tanık olmak şart. Santiago Yturria 1974 yılından beri UFO araştırmalarını sürdürüyor. Meksikadaki en geniş UFO görüntü ve film arşivine sahip. Mart 2005’de “Uçan Adamlar” konusunda yazdığı çok ilginç bir makaleden bazı alıntılar yapmak istiyorum;
“Meksika “Uçan Adamlar” fenomeni 2000 yılında fark edilmeye başlandı. Belki o zamana kadar da vardı ama daha önce video ile saptanmamıştı. Şubat, Mayıs, Temmuz ve Ekim 2000’de farklı kişiler farklı yerlerde uçan adamları saptamayı başardılar. UFO tarihinde son derece alışılmamış bir fenomen yaşanıyordu. Havada paraşüt, kanat gibi herhangi yardımcı bir nesne kullanmadan serbestçe uçan bu varlık ya da nesneler uçak pilotları tarafından da görüldü. Ticari hava yollarında görevli olan bir pilot gözlem raporu verirken isminin gizli tutulmasını istedi. Varlığı gördüğünde piste inene kadar uçakla aynı yükseklik seviyesindeydi. Pilotun tanımına göre varlığın sırtında bir tür çanta vardı. Dahası kol ve bacakları da net bir şekilde görülüyordu.

Benzer gözlemler Amerika Birleşik Devletlerinde de yapıldı. Resimler, filmler çekiliyor ancak henüz bir açıklama getirmek mümkün değil. Uçan humanoidler nedir? Nereden geliyorlar? Bir başka gezegenin ya da boyutun astronotları mı yoksa gözlem amacıyla gönderilen zeki robotlar mı? Çok gelişmiş bilgisayarlar ya da büyük bir sırrı saklayan uzay çağına ait Truva Atları mı?

Tanıkların ve araştırmacıların dediği gibi Uçan Humanoidler UFO dünyasına yeni girdi. Ve bu yeni fenomenle birlikte çözülecek yeni sırlar, cevapsız kalacak sorular ve uzun sürecek tartışmalar biz UFO araştırmacılarını bekliyor. Şimdi kayıtlara geçen bir kaç olayı inceleyelim:

5 Mart 2000 – Meksika; Gökyüzünde Uçan Bir Adam:
Olayın kahramanı Salvador Guerrero adında amatör bir UFO meraklısı. Gözlemin gerçekleştiği 5 Mart gündüz saatlerinde Salvador her zamanki gibi elinde kamerasıyla evinin damına çıkmış gökyüzünü inceliyordu. Tam bu sırada karşıdan gelmekte olan siyah bir nesne gördü. İlk anda nesneyi UFO sandı ve kayda başladı. Ancak kamerasını nesneye zoom yaptığında bunun normal boyutlardan çok daha büyük, insan formunda, havada ayakta duran bir şey olduğunu gördü. Varlık başında miğferi, üzerinde üniforması, kolları ve bacaklarıyla bir erkek görünümündeydi. Havada rahatça uçuyor ya da süzülüyordu. Hatta bir kaç kere belirli noktalarda durdu ve sabit kaldı. Daha sonra yeniden hareket etmeye başladı ve binaların arkasında kayboldu. Canlı bir varlık mı, dev bir insan mı, ya da insan görünümünde bir robot muydu anlaşılamadı.


14 Şubat 2004 – Mexico City, Meksika; Üç Parçaya Ayrılan İnsanımsı.
Meksika’da kaydedilen çok sayıda uçan adam fenomeninden biri de Ana Maria Cid tarafından videoya çekildi. Bu gözlem de bir önceki gibi havanın aydınlık olduğu gündüz saatlerinde yapıldı. Ana havada yaklaşmakta olan çok iri boyutlardaki siyah nesneyi
uçmakta olan varlık başı, kolları ve bacaklarıyla insan görünümündeydi. Vücudunun alt kısmında ise titreşen bir başka bölüm dikkati çekiyordu. Bir kaç saniye içinde ikinci ve daha ufak boyutta siyah bir nesne daha ortaya çıktı, yaklaştı ve insan görünümlü şeyin içinde kayboldu. Varlık yeniden parçalara ayrıldı. Alttaki büyük parça üzerinde pelerini olan bir insana benziyordu. Üstte kalan ve bedenden ayrılan küçük parça ise kanatlı bir disk görünümünü aldı. Bir dakika sonra küçük siyah nesne büyük parçanın içinden çıktı. Geride kalan pelerinli insana ve kanatlı diske benzeyen bölümlerse yeniden birleşti ve ufukta kayboldular. Bu olay da UFO tarihine geçen diğer uçam adamlar vakaları gibi bir sır olarak kaldı.

21 Haziran 2004 – Meksika:
Üstelik gözlemlerin çoğu gündüz saatlerinde gerçekleşti. Böylece çok sayıda kişi aynı anda UFO’ları görüp videoya çekme şansını yakaladı. Bazı olaylar ülkenin milli bayram kutlamaları ve törenler sırasında yaşandı. Binlerce kişinin gösterileri izlemek için toplandığı bir stadyumda aniden bakışlar gökyüzüne çevrildi. Çok sayıda UFO açık havada ve son derece net bir şekilde gökyüzünde hareket halindeydi. Ordu mensuplarının, bakanlar, gazeteci ve basın mensupları aynı anda olaylara tanık oldular. Ve stadyumdaki onlarca kamera UFOları hemen görüntülemeyi başardı.
Sabah saat 8:15 civarında gerçekleşen bu inanılmaz UFO gösterisi Amado Marquez tarafından video ile görüntülendi. Dünyada eşine çok az rastlanan bir olay yaşandı; sayıları iki yüz kadar olan UFOlar toplu halde gökyüzünde hareket ediyordu.

14 Temmuz 2004 – Guadalajara, Meksika:
14 Temmuz 2004 tarihli gözlem dünyada benzersiz bir örnek. Gündüz saatlerinde ve açık havada en az beş yüz UFO aynı anda ortaya çıktı. UFO filosu Miguel Aguilar tarafından videoya çekildi. Disk şeklinde ve beyaz renkte olan yüzlerce UFO gurup halinde ve aynı yöne doğru hareket ediyorlardı.

17 Haziran 2005 – Meksika ; Uçan Adamlar Geri Dönüyor.

17 Haziran 2005 tarihinde Horacio Roquet sabah saat 7:00’de işe gitmek üzere evinden çıktı. Tam o sırada karşıdaki binanın çatısı üzerinde, havada asılı gibi duran bir nesne dikkatini çekti. Biraz daha dikkatli bakınca bunun normalden çok daha büyük boyutlarda bir insan ya da insanımsı olduğunu gördü. Başı, kolları, bedeni ve bacakları gayet net seçiliyordu. Varlık havada dalgalanır gibiydi ve ön tarafında etrafa pembe-mor renkli ışıklar yayan bir tür cihaz taşıyordu. Horacio hemen eve koştu ve video kamerasını alıp varlığı kaydetmeye başladı. Gözlem sırasında varlıktan herhangi bir ses gelmemişti. Dev bir adam görünümünde olan şey, önce sağa doğru hareket etti, havada biraz yükseldi ve tekrar durdu. Sola doğru yöneldi ve havada gözden kayboldu. Horacio tam on dakika süreyle varlığı görüntülemeyi başardı.

FARAH YURDÖZÜ – UFO Yasak Bölge.