YERE İNEN UFO, HAVADA UÇAN ADAMLAR VE KAYIP ZAMAN

SİYAH ELBİSELİ ÜÇ ADAMIN YERİNDE HAVLAYAN ÜÇ SİYAH KÖPEK VARDI.

1979 yılı Mayıs ayında yaşanan bu garip yakın karşılaşma olayının tanığı Burhan Yılmaz ve komşularıydı. Genç adam Konya’nın Yalıhöyük kasabasında ortaokul öğretmeniydi.

Burhan Yılmaz söz konusu gece sabaha karşı 02:30-3:00civarında açık arazide Ay’ı izlerken gökyüzünden hızla yere doğru iniş yapan bir cisim dikkatini çekti. Yarım kubbe formundaki nesne Burhan Yılmaz’ın 100 metre kadar ilerisine inerken herhangi bir ses duyulmadı. Tanığın anlattığına göre cisim normal bir taksi boyunda ancak yüksekliği alıştığımız taksilerden daha fazlaydı.

Cismin yaklaşık 1 metre etrafında manyetik alana benzer, gri renkte bir sis tabakası vardı. Tanığın hatırlayamadığı bir zaman süresinde hareketsiz kalan nesne, yine geldiği gibi gürültü çıkartmadan ve çok yumuşak bir şekilde havalanarak karanlık gökyüzünde kayboldu.

Burhan Yılmaz daha sonra arazide yaptığı araştırmalarda cismin yere inişinden sonra toprakta herhangi bir iz, yanık ya da bozulma meydana gelmediğini bildirdi.

Bu gözlemin ertesi gecesinde Yılmaz evinde tek başına kitap okurken saat 21:30  civarında kapı çalındı. Gelenler Burhan Yılmazın o güne dek hiç görmediği, tanımadığı 30 yaşlarında üç erkekti. Dikkat çeken yönleri üçünün de takım elbiseli ve kravatlı olmalarıydı. Yılmaz onları evine davet etti ve yabancılar karşılıklı yerleştirilmiş divanlara oturdular. İçlerinden biri 8 kilometre ötedeki Ahırlı kasabasından geldiklerini söyledi.

Yılmaz konuklarına çay hazırlamak için mutfağa geçti. Yaklaşık bir dakika sonra da odaya geri döndü. Ancak yabancı konukları bıraktığı yerde değillerdi. Burhan Yılmaz şaşkın gözlerle boş odaya bakarken, önce adamların pencereden çıkmış olabileceklerini düşündü. Ama demir parmaklıklı pencerelerden çıkmaları imkansızdı. Kapıdan çıkmaları için de mutfağın önünden geçmeleri gerekiyordu, bu da olmamıştı.

Burhan Yılmaz durumda bir gariplik sezdi ve hemen dışarı çıktı. Sokakta sadece kendi başına oynayan bir kız çocuğu vardı. Yılmaz çocuğa üç adamı görüp görmediğini sordu. Küçük kız ileriyi işaret ederek adamların orada olduğunu söyledi. Burhan Yılmaz çocuğun gösterdiği yöne baktığında hafifçe hırlayan üç köpek gördü.

O sırada bir komşu kadın yanlarına geldi ve heyecanla gökyüzüne doğru uçan adamlar gördüğünü söyleyip bağırmaya başladı. Az önce hırlayan köpekler yok olmuşlardı.

men in black ufos ile ilgili görsel sonucu

ANALİZ

1979 yılında yaşanan bu olay tanık Burhan Yılmaz tarafından bir yıl sonra Planet Dergisi’ne gönderildi ve “Türkiye’den UFO Gözlemleri” bölümünde yayınlandı. Zaman, yer ve koşullar dikkate alındığında hem UFOlojik hem de paranormal özellikler taşıyan bir yakın karşılaşmaydı.

Burhan Yılmaz’ın deneyimi bir yakın UFO gözlemiyle başlıyor, hem de bir yere iniş vakasıyla. 100 metre yakınındaki yarım kubbe biçimli cismin etrafındaki manyetik alanı ve rengini rahatça görebiliyor. Tabii ki fotoğraf makinesi yok ve resim çekme şansı da olmamış.

Ama bu olayda bizi asıl ilgilendiren “tanığın hatırlayamadığı bir zaman süresi” ifadesi. O sürede cisim hareketsiz kalıyor ve sonra da yeniden havalanıp gökyüzünde kayboluyor. Peki Burhan Yılmaz’ın hatırlayamadığı zaman süresinde neler oluyor? Burhan Yılmaz ondan da emin değil.

Pek çok kaçırılma ve yakın temas olayının gizemi ve çözümü kayıp zaman dilimleridir. Tanık gözlemi belli bir noktaya kadar hatırlar, sonrası karanlıktır. Geri döndüğünde cisim ya yerinde değildir ya da aniden havalanır ve gözden kaybolur. Kayıp zamanda tanığın gemiye alınması ve üzerinde yapılan tıbbi uygulamalar yapılmış olması mümkündür.

men in black ufos ile ilgili görsel sonucu

GİZEMLİ ZİYARETÇİLER

Burhan Yılmaz’ın yaşadıkları sadece gözlem gecesiyle sınırlı kalmadı. Belli ki uzaylı ziyaretçiler yaşadığı bölge ile belki de Burhan Yılmaz’la çok ilgiliydiler. Ertesi gece kapısı çalındı ve hiç tanımadığı üç yabancı adam ziyaretine geldi.

Kırsal alanda yaşanan bu olayda üç adamın da resmi görünümlü siyah takım elbise giymeleri kravat takmaları şaşırtıcı, hem de gece saat 21:30’dan sonra! Devlet memuru olsalar bile gecenin o saatinde resmi giyinmeleri gerekmezdi.

Burhan Yılmaz’a yan kasabadan geldiklerini söylediler ama bunun dışında bir açıklama yapmadılar ve mutfağa gittiği sırada aniden ortadan kayboldular. Hem de kapıdan çıkma gereğini bile duymadan!

SİYAH ELBİSELİ ADAMLAR

UFO gözlemlerinde ve yakın karşılaşmalarda bilinen bir fenomen de Siyah Elbiseli Adamlar tarafından yapılan ziyaretlerdir. 1960’lı yıllarda ortaya çıkan Siyah Elbiseli Adamlar UFO gözlemi yapanları susturmak, gözlemden hemen sonra kişiyi ziyarete gitmek ve bazen de günlerce takip etmek gibi görevleri üstleniyorlardı.

Kimlikleri ve kimin için çalıştıkları asla ortaya çıkmadı. Ama özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde koyu renk takım elbise ve siyah şapkalı görülen bu adamlar iki ya da üç kişi olarak geziyor ve mutlaka siyah resmi arabalarla dolaşıyordu.

Bazı tanıklara göre yüz ifadeleri donuk, yapay bir sesle konuşan yarı insan yarı robot mekanik varlıklardı. Belki de artık sıkça bahsettiğimiz melez varlıkların ilk jenerasyonuna aittiler. İnsanlara UFO gözlemiyle ilgili sorular soruyor, ve gözlem hakkında basına konuşmamaları konusunda baskı yapıyorlardı. Yaklaşık 20 yıl boyunca özellikle kırsal kesimde yaşanan UFO gözlemlerinde tanıkları susturdular, çekilen fotoğraf ve her türlü kanıtı yok ettiler.

flying men in the sky ile ilgili görsel sonucu

 HAVADA UÇAN ADAMLAR

Burhan Yılmaz olayında ise ziyaretçiler normal insan görünümündeydi, tabii şekil değiştirene kadar ! Sokakta oynayan küçük kıza adamların nereye gittiğini sordu, onların yerinde hırlayan üç köpek vardı. Ve korku içinde koşarak gelen komşu kadın havada uçan adamlar gördüğünü söyledi, köpekler kaybolmuştu.

Sadece UFO gözlemi ve yere iniş değil aynı zamanda çok yönlü paranormal fenomenlerin yaşandığı bir olay. Üç adam aniden form değiştirerek köpek görünümünü alıyor. Bilindiği gibi bazı metafizik varlıklar, kısa süreli insan ya da hayvan formunda görünebilirler. Bazen ikna etmek bazen de ürkütmek amacıyla insandan hayvana ya da hayvan görünümden insana geçişler söz konusu. Ama asıl ilginç olanı daha sonra üç adamın havada uçarak gözden kaybolmaları.

1970’li yıllarda yaşanan pek çok sıra dışı olay gibi bu da yeteri kadar incelenememiş bir vaka. O dönemin önde gelen ve tek UFOloji dergisi “Planet”te yer alması ise bir şans. İnternet yokken tabii…

FARAH YURDÖZÜ