BELMEZ YÜZLERİ – ÖLÜMDEN SONRA GELEN FOTOĞRAFLAR

1971 yılında İspanya’da bir evin yer döşemesinde kendiliğinden yüz resimleri belirmeye başladı. Yirminci yüzyılın en şaşırtıcı paranormal olaylarından biri kabul edilen bu fenomen ölümden sonra da ruh enerjisinin madde boyutunu etkilediğini gösteriyordu.

Olaylar güney İspanya’da Belmez de la Moraleda kasabasında başladı. 23 Ağustos 1971’de Maria Gomez Camara yaşadığı evin çimento kaplı mutfak zemininde bir leke fark etti. Leke giderek büyüdü ve bir insan yüzü şeklini aldı. Şekil zeminin altından yüzeye çıkıyordu. Maria temizlemek için ne kadar uğraştıysa da resim silinmiyordu. Bir süre sonra yüz biçim değiştirmeye başladı. Maria’nın eşi ve oğlu zemini balta ile parçalayıp mutfağı yeniden çimento ile kapladılar. Ama bu da çözüm getirmedi. Bir hafta sonra resim yeniden ortaya çıktı ve bu defa yanında başka yüzler de vardı.

Maria’nın evinde yaşanan garip olay kısa sürede çevrede duyuldu ve eve ziyaretçiler akın etmeye başladı. Gelenler arasında belediye başkanı da vardı. Belediye başkanı aileden resimlere zarar vermemelerini istedi. Zeminden bir parça alındı ve analize gönderildi.

 

Evde Kazı Yapılıyor

Camara ailesi bu defa şehir meclisinden yardım istedi. Eve bir ekip gönderildi ve yüz resimlerinin çıktığı noktada kazı yapıldı. Yerin yaklaşık 3 metre altında çok sayıda iskelet bulundu, hepsi de başsızdı. Kemikler üzerinde yapılan inceleme 13.yüzyıla ait olduklarını gösterdi. Evin altında toplu bir mezar vardı. Ve bir nedenle bu insanların başı kesilmişti..

Şiddet, cinayet ya da toplu katliam sonucu yaşanan ölümlerde ruh ağır bir travma yaşar.  Bu nedenle vefat eden kişi öldüğünü anlayamaz. İşte o zaman madde dünya ve ruhsal boyut arasında sıkışıp kalan ruhlar “tekinsiz ev” diye bilinen fenomene neden olurlar. Yaşadıkları acıyı ve ümitsizliği sesler, görüntüler ve bazen de kokular yoluyla insanlara belli etmeye çalışırlar.

Camara ailesinin evinde de böyle olmuştu. Çıkartılan iskeletler Katolik dini kurallarına göre toprağa verildi, evin mutfak bölümündeki zemini yeniden kapatıldı. Artık olayların sona erdiğini düşünüyorlardı ama yanıldılar. İskeletler bulunduktan sonra paranormal olaylar daha da güçlendi. Şimdi yüz resimleri çok daha hızlı bir şekilde beliriyor ve birkaç saat içinde yenileri ekleniyordu. Kadın, erkek ve çocuk resimleri hızla çoğalıyordu. Beliren her resmin yüzünde diğerlerinden farklı bir anlam ve bakış vardı. Ev artık meraklıların ve turistlerin ziyaret yeri haline gelmişti.

Paranormal Araştırmacılar İş Başında

1971 yılının kısıtlı iletişim imkanlarına rağmen İspanya’da ortaya çıkan Belmez yüzleri kısa sürede pek çok ülkede duyuldu ve diğer Avrupa ülkelerinden de araştırmacıların ilgisini çekti. Ünlü Alman araştırmacı Hans Bender 20.inci yüzyılın en önemli paranormal olaylarından biri olduğunu ifade etti.İspanyol “Seramik ve Cam Enistitüsü” yerden alınan parçalar üzerinde inceleme yaptı. Resimlerde boya kullanılmamıştı, ve kimyasal analizler resimlerin gerçekliğini kanıtladı.

 

 

Düşünce Fotoğrafçılığı

Konu ile ilgili yeni teori vardı; kendiliğinden beliren resimlerin kaynağı olarak “Düşünce Fotoğrafçılığı” yani düşüncelerin görüntü şeklinde materyalize olma gücü ileri sürüldü. Bu teoriye göre psikokinezi yeteneği olan bir kişi bilerek ya da bilmeyerek ruhsal yapısını görüntü şeklinde yansıtıyordu. Ve dikkatler evin sahibi Bayan Maria üzerinde toplandı, resimlerin aslında onun yüzündeki mimikleri yansıttığı görüşü hakim oldu.

Hans Bender ve Alman Televizyon ekibinin kontrolünde ve noter huzurunda ev üç ay süreyle mühürlendi. Mutfakta hala belirmekte olan yeni yüz resimlerinin fotoğrafı çekildi ve zemin şeffaf, plastik bir madde ile kaplandı. Amaç resimlerin kasıtlı olarak çizilmediğini ispatlamaktı. Deneyin sonunda resimlerin şekil ve yer değiştirdiği görüldü. Hans Bender fenomenin gerçekliğine ikna olmuştu.

2004 Sonrasında Devam Eden Olaylar

Maria Camara 2004 yılında 85 yaşında öldü. Araştırmacılar onun medyum kişiliğinin her şeyi başlattığını düşünmüştü. Yani Maria öldükten sonra olayların biteceğini bekliyorlardı. Ama bekledikleri gibi olmadı. 2004 yılı sonrasında da aynı mekanda yeni yüzler, yeni kadın, erkek ve çocuk resimleri belirmeye devam etti.

Daha sonra çıkan resimlerde 1936-1939 yılları arasında devam eden İspanya İç Savaşında ölen insanların yüzleriyle bir benzerlik fark edildi. Evin toplu bir mezar üzerinde inşa edilmesi çok nadir rastlanan bir tekinsiz olaya neden olmuştu. Bu olayda ölenlerin ruhları Maria’nın medyum kişiliğini kullanarak insanlara bir mesaj vermeye çalışıyordu. Ve belki Maria da ölümünden sonra evle olan bağını kopartamadı, tekinsiz olaylar devam etti.

Ülkemizde de mezarlıklar üzerine inşa edilmiş çok sayıda ev ve bina var. Konu ile hiç ilgisi olmayan aileler bazen ruhsal ve paranormal olayların etkisi altında kalıyor. Ve kimi zaman bu etki psişik saldırı boyutuna erişiyor. Ya da bazen medyum yapıya sahip kişiler tekinsiz evlerdeki olayların ortaya çıkmasına, tetiklenmesine neden oluyor. Türkiye gibi tarihi 12 bin yıl önceye dayanan bir coğrafyada bildiğimiz ve henüz keşfetmediğimiz pek çok uygarlık ve insan topluluklarından geriye kalan toplu mezarlar, tapınaklar var. Yeni yapılmış, daha önce hiç kimsenin yaşamadığı binalarda bile bazen tekinsiz olaylar gerçekleşiyor. Nedeni bir kaç yüz yıl öncesine dayanabilir.Benzer bir olay 1930’lu yıllarda benim ailemde de yaşandı, onu da başka bir yazıda sizlere aktaracağım.. Farah Yurdözü.